Friday, June 17, 2011

my first Aloo Gobi

ダラムサーラとマナリでの滞在中、おいしい家庭インド料理を毎日食べさせていただきました。2年もインドにいるのだから、インド料理の一つや二つ覚えて帰りたいと思うようになり、基本となるスパイスをいくつか揃え、圧力鍋も購入し、早速作ってみました。初めてにしては、いい感じに出来上がりました。変な組み合わせですが、角煮も作りました。これは、薄味でした。

While I was in Dharamsala and Manali, I enjoyed eating delicious Indian dishes served by my host families. Since I was much encouraged by their great foods, after I came back to Delhi, I bought my own pressure cooker and packages of various spicy. And I cooked one of the basic Indian entrees Aloo Gobi the other day. It was pretty good for the first time. A bit weird combination, but I made a Japanese dish with pork too, which turned out a little bland.

1 comment:

moriyamax1223 said...

やっぱり、カレーの色だ。
塩と胡椒とかの、あっさり味の食べ方って、
ないのかな?
日本の場合、味の基本は
「昆布」、『煮干し』、「鰹節」だったり
するんだが、これに該当する出汁は
インドには無いのかな?
ま、でもインドの数千年の歴史から生まれた
料理なんだから、極東の未開人が、とやかく
言う筋合いでもないんだが。